Laboratorije za ispitivanja

U Polyseal-u, sve sirovine i sve proizvodne šarže se testiraju u skladu sa važećim standardima kako bi se osigurala mehanička i druga svojstva naših proizvoda.

Laboratorije za ispitivanja također igraju važnu ulogu u našem procesu istraživanja i razvoja procesa umešavanja novih gumenih materijala kao i za dizajniranje novih proizvoda.

Moderna oprema za ispitivanje za specifična ispitivanja gumenih i plastičnih materijala kao što su: ubrzano starenje materijala u različitim okruženjima, ispitivanje materijala na ekstremnim temperaturama i procena životnog veka materijala su neke od uobičajenih.

Laboratorije za ispitivanja koriste širok spektar metoda ispitivanja plastike i elastomera kako bi osigurale da svojstva materijala zadovoljavaju specifikacije. Implementirani standardi kao što su ASTM, DIN, ISO uključuju testove:

Zatezna svojstva
Termička svojstva
Kompresijska svojstva
Testovi na niskim temperaturama
Otpornost na starenje u medijumima
Trajna deformacija usled pritiska
Tvrdoća
Adhezija

Ispitna oprema za ispitivanje performansi proizvoda uključuje: Opremu za ispitivanje životnog veka hidrauličkih zaptivki za klip, klipnjaču i vodeće trake u širokom temperaturnom rasponu od -50 °C do +120 °C. Takođe se meri sila trenja, gubici usled abrazije i veličina curenja.